Selecteer een pagina

Update je levensplan

door | 6 januari 2023

Jouw Levensplan

Ziet je leven er op dit moment uit zoals je het zelf hebt bedacht en gewild? Of zijn er aspecten waarvan je kunt zeggen: ‘daar ben ik gewoon ingerold’ of ‘dat kwam toevallig op mijn weg’ of ‘daar ben ik voor gevraagd’ of ‘daarin heb ik geen keuze’? Als op (enkele van) deze vragen het antwoord ‘ja’ is, wil ik je uitnodigen eens te kijken naar de video’s van Royal Club | Doe maar een frisje , waarschijnlijk ken je ze wel. Hilarisch om te zien wat er gebeurt als je de keuzes in je leven aan een ander overlaat!

Keuzes maken

Het fijne van het hebben van een visie over je eigen leven is dat je geen onderdeel wordt van andermans plan. Uiteraard voel je je vereerd als je ergens voor gevraagd wordt vanwege je kwaliteiten. En het is ook prima dat je ergens inrolt omdat het toevallig op je pad kwam. Op dat moment voelde het vast goed, toch? En het kwam andere mensen ook goed uit, dus win-win, toch? Het feit dat je ergens goed in bent wil echter niet zeggen dat je het ook léuk vindt om te doen. Misschien is het oké voor een tijdje, maar is dat op termijn ook nog zo? Maak jij hierin bewuste keuzes? Of denk je dat bepaalde dingen nu eenmaal gewoon móeten in het leven?

Bruistablet of zuigtablet?

Hoe zou het zijn om eens per jaar, bijvoorbeeld aan het einde of begin van het jaar, daar eens bij stil te staan? Een moment van bezinning onder de kerstboom of als het feestgedruis na begin januari is verstomd. Van welke aspecten in je leven wordt je blij, dragen bij aan ‘zin geven’ aan jouw leven? En welke onderdelen vallen je zwaar, kosten je veel tijd en energie en geven geen voldoening? Hoe is het met de balans tussen jouw draagkracht en draaglast? Welke gewoonten, activiteiten of relaties in jouw leven ervaar je als een bruistablet en welke als een zuigtablet? En als je dat op een rijtje hebt gezet, welke keuzes maak je dan?

Wat wil je wèl?

Het moge duidelijk zijn dat als je meer zuigtabletten in je leven hebt dan bruistabletten, dat het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid wankel wordt. Dat maakt je leven er niet leuker op en dat houdt je ook niet vol. Ik nodig je uit om eens na te denken over jouw levensplan. Hoe wil je dat jouw leven eruit ziet? Een magische vraag is: wat zou je doen met 10 miljoen? Er is meer mogelijk dan je denkt, als je weet wat je wèl wilt en durft te bedenken hoe dat zou zijn. Bijdragen aan een voor jou zinvol doel is voorwaarde voor een gelukkig, gezond en vitaal leven. Zielsgelukkig zijn maakt kerngezond. De moeite waard om eens over na te denken toch? Hoe zou je jouw levensdoel omschrijven?

Leefstijlcoaching

Het is een goed idee om hier hulp bij te zoeken, bijvoorbeeld bij een goede leefstijlcoach. Leefstijlcoaching gaat over meer dan voeding, beweging en fysiek gezond(er) worden of blijven. Zingeving en in verbinding zijn met jouw persoonlijke drijfveren is de basis van gezondheid en vitaliteit. Een individueel coachtraject helpt jou de stappen te maken die nodig zijn om dit te bereiken. Het is een pad van persoonlijke ontwikkeling. Het maakt je leven beter.

Persoonlijke ontwikkeling

Werkgevers dragen graag bij aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. In deze uitdagende tijden heeft iedereen hier baat bij. Daarom wordt hier maar al te graag opleidingsbudget voor vrijgemaakt. Als je zelf leidinggevende bent is er misschien wel iemand uit jouw organisatie, afdeling of team die de zoektocht naar zingeving in een functioneringsgesprek heeft aangekaart. Hoe mooi is het als een medewerker weer vol energie en vitaliteit op de werkvloer komt?

Kom kennismaken

Kennismaken op mijn coachlocatie in Het Groene Hart, centraal gelegen tussen de Randstadsteden, is gratis en vrijblijvend. Hier kun je loskomen van de dagelijkse realiteit om in alle rust aan de slag te gaan met jouw levensplan. Maak een afspraak via deze link (Kies een datum en tijd), dan zou het zomaar kunnen dat jij binnenkort een levensplan voor jezelf helder hebt en stappen zet om je leven beter te maken.

Contact

Gun jezelf een beter leven.