Selecteer een pagina

Gefeliciteerd met je goede voornemens!

door | 30 december 2022

Weet jij wat wél wilt?

Het is weer de tijd van het jaar waarin je droomt over wat je anders zouden willen in je leven. Goede voornemens om het nu écht anders te gaan doen horen daarbij. Ik moedig je aan om dit te formuleren in iets dat je wél of méér wilt. Het is niet altijd eenvoudig om te bedenken wat je wél wilt. Terwijl we heel gemakkelijk kunnen benoemen wat we niet willen. Helaas ‘hoort’ ons brein het woordje niet niet, met alle gevolgen van dien…

Gedrag duurzaam veranderen

In onze dromen lijkt het allemaal makkelijk te doen, tot het moment dat het erop aankomt. Breken met de gewoonte die je al zolang hebt kan dan moeilijk zijn. Terugvallen in het oude gedrag voelt als een warme jas. In het beste geval lukt het de eerste paar weken. Ervaring leert dat als het te ingewikkeld wordt, door onvoldoende voorbereiding of planning, of wanneer je de voordelen nog niet ervaart, je na twee weken je goede voornemen laat varen. En dat is jammer, want je hebt toch een goede reden voor dat voornemen?

Hoe zorg je dat het wel lukt?

Het gaat erom dat je de reden van je goede voornemen goed doorgrond hebt. Dat je een gevoel van urgentie hebt om te veranderen. Dat je in verbinding bent met de motivatie om te veranderen, intrinsiek. Dat je weet welke verborgen winsten er zitten in het gedrag of de gewoonte die je wilt veranderen. Dat je de verandering die je wilt maken opknipt in kleine behapbare stapjes. Grote stappen zijn vaak niet uitvoerbaar. En dat je een EHBO kist hebt klaar staan voor als het misgaat. Zodat je het bijltje er niet bij neergooit als het even niet lukt, maar weet wat je kunt doen om de draad weer op te pakken. Zo verander je het gedrag of de gewoonte duurzaam.

Je hoeft het niet alleen te doen

Het is niet gek om hier hulp bij in te roepen. Een coach is gespecialiseerd in het faciliteren van dit soort veranderprocessen. Die heeft een tool box vol met instrumenten om je te helpen jouw échte antwoord te vinden op de vraag: wat wil ik dan wél? Om je in verbinding te brengen met je intrinsieke motivatie. Om je onderzoek naar de voor jou juiste methode en stappen te laten doen. Je een spiegel voor te houden en je blinde vlekken te laten zien.

Individueel leertraject

Een coachtraject is een individueel leertraject. Iedere sessie is één op één met jou en voor jou. Je kunt er zóveel uithalen! Het maakt je leven echt beter. Daar hoef je niet ziek voor te zijn. Het kan wel voorkomen dat je ziek wordt. Of het nu gaat om zingeving, ontspanning, voeding of beweging, een Leefstijl Coachtraject gaat altijd over het samenspel tussen body & mind. Het één kan niet zonder het ander, ook dat zul je merken bij het uitvoeren van je goede voornemens. Het kan alleen maar met een holistische benadering, door naar het gehele systeem te kijken, jouw systeem in dit geval.

Opleidingsbudget

Bespreek eens met je leidinggevende of je hier opleidingsbudget aan kunt besteden. Of als je zelf leidinggevende bent, ga eens na of er in jouw team, afdeling of organisatie iemand is die dit zou willen en goed kan gebruiken. Persoonlijke ontwikkeling om in deze uitdagende tijden sterk in je schoenen te blijven staan en goed voor jezelf te blijven zorgen; dat is voor werkgever én werknemer interessant.

Gratis kennismaken

Kom gerust eens kennismaken op mijn coachlocatie in Het Groene Hart. Centraal gelegen tussen de Randstadsteden. Weg van thuis en weg van de werkvloer op een inspirerende locatie aan de slag met jezelf. Kennismaken is gratis en zo kunnen we ontdekken of ik jouw coach zou kunnen zijn en jij mijn cliënt. Maak meteen afspraak via deze link (Kies een datum en tijd) en wie weet lukken jouw goede voornemens deze keer wel!

Contact

Gun jezelf een beter leven.