Selecteer een pagina

Eindejaar: opleidingsbudget over?

door | 29 december 2022

Druk, druk, druk

Of je nu werknemer of werkgever bent, het afgelopen jaar was extreem druk. Door de komst van Covid was op het werk sowieso niets meer hetzelfde. Zoals toenemend ziekteverzuim, waardoor de werkdruk voor de werkende collega’s toenam. Leek dat enigszins onder controle, kregen we te maken met personeelstekorten. In een periode waarin je op het werk met z’n allen de schouders eronder moet zetten is je kennis en vaardigheden verdiepen en verbreden een luxe.

Grenzen verleggen of bewaken?

Afwezig zijn om een cursus of opleiding te gaan doen betekent nog meer werkdruk voor je collega’s, dus nu even niet. Niet alleen jouw ontwikkeling maar ook dat van je collega’s, team of afdeling en dus organisatie staat daardoor stil. Daarnaast, het is nogal een verschil of je uitdaging ligt in het verleggen van je grenzen -doordat je nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden opdoet- of dat je uitdaging ligt in het bewaken van je grenzen!

De hoge lichaamsenergierekening

Door die ‘balans oefening’ zal je het afgelopen jaar mogelijk ook niet altijd de energie en motivatie gevoeld hebben om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan. Je hebt immers al genoeg ballen in de lucht te houden zowel op het werk als privé. Het afgelopen jaar zijn we allemaal geraakt door het inflatiemonster en de bijbehorende oplopende kosten. Het kost allemaal al energie genoeg in de overlevingsmodus. Wie heeft er dan nog ruimte voor groei en ontwikkeling?

Noodzaak

En daar komt het: juist door al deze omstandigheden is het zaak om jezelf niet voorbij te lopen. Is dit juist een geschikt moment om toch eens even stil te staan en je leven te overzien. In plaats van maar door te gaan en te blijven rennen in de tredmolen, stap er eens even uit om te voorkomen dat je vastloopt. We moeten goed voor onszelf zorgen om niet ‘om te vallen’. Hoe dan? Nu even stilstaan om later te kunnen versnellen. Een burn-out wil niemand, maar hoe zorg je ervoor dat het niet zover komt? En als het wel zover komt, hoe kom je er dan uit?

Persoonlijk leertraject

Juist als je geen tijd hebt om jezelf op te laden is het tijd om jezelf op te laden. Een burn-out raakt aan alles in je leven, je bent immers even helemaal uitgeschakeld en moet dan weer zien op te krabbelen. Dat wil je voorkomen en daarom is de overlevingsmodus een signaal of zelfs een red flag, om eens stil te staan en – bijvoorbeeld samen met Leefstijlcoach Jeannette –  je leven te overzien. Waar gaat het mis en hoe komt dat? Die vragen kun je niet vroeg genoeg stellen en ze zetten persoonlijke ontwikkeling in gang. Want wat is nu écht belangrijk in jouw leven, wat geeft jouw leven zin, wat maakt het betekenisvol? En zit je dan op de goede weg?

Opleidingsbudget

Waarom zou jij, als werknemer die zich herkent in deze schets, je niet gebruikte opleidingsbudget niet inzetten voor een Leefstijl Coachtraject? Waarom zou je het niet gebruiken om te werken aan je balans van draagkracht en draaglast? Waarom zou je dat budget niet gebruiken voor de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap zodat je volgend jaar in staat bent om wél te werken aan je kennis en vaardigheden? Het verschil te maken in je werk en privé?

Gratis kennismaken

Er is persoonlijk leiderschap nodig om je gezondheid in eigen hand te nemen, om je leefstijl te veranderen en een gezond en vitaal leven te leiden. Zowel fysiek als mentaal fit worden en blijven maakt jou een sterke werknemer waar je werkgever op kan bouwen. Het is win-win! Maak een kennismakingsafspraak om te ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Het is gratis. Wie weet is jouw batterij dan snel weer vol! Kies een datum en tijd

Contact

Gun jezelf een beter leven.